Het Departement 

'Moulin du Coupied' ligt in Midden-Frankrijk, in het noorden van de Auvergne (Allier), circa. 300 km ten zuiden van Parijs en 800 km vanuit Utrecht. Een streek voor iedereen die houdt van rust en ontspanning. In de Allier worden bezoekers keer op keer verrast door het afwisselende landschap met zijn vlakten, meren, bergen en bossen. Met op de achtergrond het Centraal Massief, biedt dit gebied een rijke variatie aan kleuren; de wit bloeiende meidoorn, de rode aarde, de groene eiken, de gele brem en de blauwe lavendel.

Het Frankrijk van de natuur en historie

In de Allier, midden in de ongerepte natuur met beboste heuvels en kristalheldere stromen, ver weg van het hectische bestaan van de wereld. Hier regeren rust en stilte en lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Hier leer je een ander Frankrijk kennen. Het Frankrijk van de natuur en de historie, van het eenvoudige maar goede leven 'à la campagne'. Hier vind je nog echte rust, een aangenaam klimaat en een uitgebreide variatie aan ontspanningsmogelijkheden.

 

Châteaux getuigen van een rijk, historisch leven

In de directe omgeving van 'Moulin du Coupied' liggen de uitgestrekte bossen van Forêt-de-Tronçais, Forêt Gros Bois en Forêt de Dreuille. De vele Châteaux getuigen van een rijk, historisch leven, o.a. het Château in Bourbon-l'Archambault, Château Le Riau, Château Ygrande, Château Chouvigny, Château la Palice en Château La Louvière laten dit historische gevoel herleven. Enkele kastelen in de Allier zijn vandaag de dag locaties voor diverse festiviteiten als klassieke muziekconcerten, middeleeuwse festivals en andere culturele evenementen.

Natuur- en sportliefhebbers walhalla

Maak eens een tocht langs de mooie rivieren Allier of Sioule. Ontdek het gevarieerde landschap te paard, kanovarend op de Allier of op de Sioule. Zoek je het liever hogerop, dan kun je abseilend of bergbeklimmend het berggebied in het oosten van de Allier ontdekken of je kunt gaan parasailen van de Puy de Dôme. 

Wijnliefhebbers komen aan hun trekken in Allier

Wijnliefhebbers kunnen terecht in de streek rondom Saint-Pourçain-sur-Sioule: een bekend wijngebied van vooral de witte wijn. Ontdek de route die voert langs verschillende wijndorpjes en prachtige châteaux. In de wijnkelders kun je het rijke assortiment aan wijnen proeven.
Je wilt het allemaal wel proberen? Dan moet je nog wel een keertje terugkomen.......