Te doen

Activiteiten op de grond


Wandelen

In de Allier zijn vele wandelpaden die goed onderhouden zijn. De wandelroutes stellen je in staat de streek in een eigen ritme te ontdekken. Uitgestrekte wandelroutes zijn te vinden in de vele bossen in de Allier zoals Forêt de Troncais. 

Wielertochten

De kleine wegen van de Allier zijn bij uitstek geschikt voor uitoefening van het wielertoerisme. De Regionale Liga van Auvergne voor het wielertoerisme organiseert fietstochten die je in staat stellen de soms verborgen schoonheid van Allier te ontdekken. In de Allier zijn diverse fietsroutes te vinden. Maar vergis je niet! Het departement Allier is zeer heuvelachtig. Wil je een fiets huren, dan kun je eventueel terecht bij Domaine de la Borde in Vieure.

Paardrijden

De Allier leent zich bij uitstek voor de ruitersport. In de Allier is een uitgebreid netwerk van ruiterpaden. Het is mogelijk om bij de verschillende maneges een paard te huren, om van daaruit (eventueel onder begeleiding) de vele bossen in te gaan. Door de regionale natuurparken of op de wegen langs de rivier de Allier, ontdek je te paard de grote ruimten die het departement heeft. De dichtstbijzijnde manage is te vinden bij Haras Chateau Ygrande.

Golfen

De Allier kent een grote verscheidenheid aan golfbanen in zeer verschillende natuurlijke omgevingen. Op deze site vind je alle golfbanen in de streek terug. De dichtstbijzijnde golfbanen zijn te vinden in Nassigny, Néris-les-Bains,  Moulins, St.-Pourçain-sur-Sioule en Toulon sur Allier.

Wintersport

De drie geclassificeerde wintersportoorden: de Le Mont-Dore, Super-Besse bij het Massief van Sancy en Le Lioran bij het Massief van Cantal tellen samen 147 kilometer skipisten, 4 liftcabines, 11 stoeltjesliften, 51 skiliften en 164 sneeuwkanonnen.Maar ook in de Allier kan van wintersport genoten worden. Denk hierbij aan La loge des Gardes, Domaine de Montoncel, Super-Besse en natuurlijk Le Mont-Dore