Over ons

Ervaar de weldadige rust, gezonde lucht en het ruimtegevoel in de prachtige Auvergne.

De Allier is het noordelijkste en vriendelijkste deel van een van de mooiste streken van Frankrijk, de Auvergne. Glooiende landschappen, eeuwenoude typisch Franse dorpjes, kastelen en slechts een enkel stadje. Hier staat de tijd in veel opzichten nog stil.  intense rust en de prachtige natuur zijn overweldigend. Hier tikt de klok niet meer, hier stroomt het leven!  

Wij mogen dit gebied al ruim twee decennia on thuis noemen.  En al die tijd delen we de rust, ruimte en de gewelddadige zuivere lucht om ons heen met onze gasten op ons domaine 'Moulin du Coupied'                                                      

Wat is jouw favoriete seizoen op Moulin du Coupied?

Zomer
In het hoogseizoen is ons domein een heerlijke, ruime plek voor gezinnen met jonge kinderen. Dankzij het met zout water gevulde zwembad is er op hete dagen ook voor volwassenen altijd verkoeling onder handbereik. Daarnaast een grote speelweide waar gevoetbald kan worden en waarop zich een bescheiden speeltuin bevind en voor de kleintjes hebben wij onze elektrische auto en prachtige trapskelter. Bij de speelweide zijn picknick tafels geplaatst - zodat de ouders die toezicht willen houden - ook prettig kunnen zitten. Op afspraak mogen de dieren samen met ons worden verzorgd.

Lente
Het voorseizoen is ook bij ons favoriet, maar ook onder de senioren en jonge gezinnen met niet schoolgaande kindjes die rust zoeken of de drukte van hun dagelijks leven even achter zich willen laten. Deze periode arriveert de natuur opnieuw, er wordt iets wakker gemaakt wanneer de natuur los barst in al haar glorie, het gezang van de nachtegalen, in de directe omgeving, het geluid van de vroedmeesterpad te horen, onder een indrukwekkende sterren hemel laat niemand onberoerd. Ook in ons eendenperk komen de jonge eendjes, gansjes en zwaantjes uit het ei. En ontstaat er een bloemenweelde zonder weerga, terwijl in onze Potager (Moestuin) vooral super gezonde groenten voor een gezonde maaltijd en volop aardbeitjes worden produceert.

Ruim twee decennia geleden zijn wij neer gestreken op Domaine Moulin du Coupied

De rust,  het ruimtegevoel en de zuivere lucht houden wij niet alleen voor ons zelf. `Graag delen wij dit gevoel met onze gasten tijdens hun vakantie op Moulin du Coupied.  De wereld zoals wij die tot maart dit jaar kenden, is voor een deel veranderd door COVID19. Mensen hebben het de afgelopen tijd moeten doen met minder afleiding in de vorm van sociale en culturele bijeenkomsten en georganiseerde sporten. Hierdoor zijn veel mensen weer teruggegaan naar de basis, zoals het gezin, gezond eten, spelletjes en er meer op uit trekken in de natuur.

Een van de positieve neveneffecten van deze crisis is dus dat we de natuur meer waarderen en bewonderen door er vaker en vooral duurzaam in te gaan recreëren.

Herfst

Tot diep in het najaar blijft het aangenaam weer in de Auvergne. In de herfst genieten we van overweldigende herfstkleuren en we plukken bramen aan de struiken om ons heen en de vele eetbare paddenstoelen. Daarnaast horen we tijdens begeleide avond/nachtwandelingen in ons bos (Fôret de Troncais) de magische bronstroep van herten. Het zijn momenten die je nooit meer vergeet. Ook kunnen wij voorzien in droog eikenhout (tegen betaling) voor de grote openhaard tijdens de kille herfstdag

                                                   Herfst burrelende "Grand Cerf" Fôret de Troncais

De keuze is aan jou! In welk seizoen mogen we jou verwelkomen? Misschien helpen de reacties van onze eerdere gasten je beslissen! Neem ze eens rustig door. Voor meer informatie over de omgeving, de bezienswaardigheden en de activiteiten verwijzen wij je graag naar de bovenliggende pagina's

Behoefte aan rust? Kom naar Auvergne 

Bij ons kom je helemaal tot jezelf. Je hoeft niets en je mag bijna alles! Luieren, lezen, poedelen in het zwembad, fietsen, wandelen, de rijke historie en natuur van de omgeving verkennen of gewoonweg genieten van de stilte, van de watervogels in de prachtige vijver. Het is niet voor niets dat wij al meer dan twintig jaar gelukkig zijn op Moulin du Coupied.

Wij nodigen jou uit om deze prachtige streek zelf te komen ervaren. Kortom: bienvenue au domaine Moulin du Coupied!

Familie Van Doorn

telefoon: 0033 470 66 39 28 (vast) - 0033 674 33 99 59 (mobiel) 
e-mail:  info@moulinducoupied.com