Bezienswaardigheden in Allier-Auvergne

Musea

De Allier kent vele musea. Je kunt er vele culturele erfenissen ontdekken zoals: oude schilderijen van de vijftiende en negentiende eeuw. Sculpturen uit de vijftiende, achttiende en negentiende eeuw, archeologische verzamelingen maar ook vele verzamelingen van plattelands- en stedelijke geschiedenis. De lijst van musea in de Allier is eindeloos.

Châteaux

In de Allier zijn meer dan 50 châteaux te bezoeken. Gebouwd in de middeleeuwen onder de Hertogen van Bourbon van Auvergne. Prachtige verblijven weggedoken in het wallenlandschap van Bourbonnais met een voornaam verleden.


Attracties

De Allier biedt niet alleen een overweldigende hoeveelheid aan natuurschoon, waar u te voet of per fiets van kunt genieten. Ook vindt u in de directe omgeving van Moulin du Coupied een keur aan attractieparken. Hier geven we u alvast een klein voorproefje.

Evenementen

In de Allier vinden tijdens de zomermaanden, maar ook in het voor- en naseizoen vele honderden festivals plaats. Dorpsfeesten, muziek- en theaterfestivals, wijnfestivals maar ook folklorefestivals en jaarmarkten. Festivals waarbij iedereen wordt bediend!