Te doen

Activiteiten op het water

Vissen

Je kunt de zalm observeren in de rivier de Allier, de beekridder plagen in het meer of prachtige forellen met vliegen vangen, de meren en de rivieren in Allier bevatten in overvloed verschillende soorten vissen.

Speedboat races en Waterskiën

In de Allier zijn verschillende meren en watervlakten speciaal uitgerust voor de uitoefening van de waterskisport en de speedboatracen. De dichtstbijzijnde meren zijn het meer van Vieure, het meer de Pirot, het meer de Goule, het meer Saint Bonnet de Tronçais, het meer van de Sault, Mazirat en het Alliermeer bij Vichy. Meer dan 30 meren en beken, waarvan sommige een oppervlakte hebben van ongeveer 1.000 ha, lenen zich uitstekend tot de uitoefening van de zeilsport en surfen zoals de vele aanwezige clubs aantonen.

Kanoën, Kayakken, Rafting, Hydrospeed en Canyoning

De bergengte van de rivier de Allier en de rivier de Sioule met het bruisende en heldere water zijn gemaakt voor de uitoefening van watersport zoals kanokajak, rafting, hydrospeed en canyoning. Gediplomeerde instructeurs begeleiden je in alle veiligheid. De dichtstbijzijnde locaties zijn Chouvigny, Bessais-le-Fromental, Dompierre-sur-Besbre en Lavault-sainte-Anne. 

Thermen

In de gehele Auvergne, waar de Allier deel van uitmaakt, bevinden zich tien Thermen waarvan enkele van Internationale naam en faam. De Allier is het land van bronnen, fonteinen en thermale baden. Reeds in de middeleeuwen werd de Allier bekend door haar therapeutische eigenschappen van haar water. Thermaal kuren is heden ten dage synoniem aan gezondheid. De traditionele kuren of de fysieke activiteiten, beauty behandelingen of ontspanning geven je de rust die je zoekt. Thermen in de omgeving zijn; Vichy, Neris-les-Bains en Bourbon l'-Archambault