Te doen

Activiteiten op het water

Vissen

Je kunt de zalm observeren in de rivier de Allier, of prachtige forellen met vliegen vangen, de meren en de rivieren in Allier bevatten in overvloed verschillende soorten vissen.

Speedboat races en Waterskiën

In de Allier zijn verschillende meren en watervlakten speciaal uitgerust voor de uitoefening van de waterskisport en de speedboatracen. De dichtstbijzijnde meren zijn Plan d'Eau, het meer Saint Bonnet de Tronçais, en het Alliermeer bij Vichy. Meer dan 30 meren en beken, waarvan sommige een oppervlakte hebben van ongeveer 1.000 ha, lenen zich uitstekend tot de uitoefening van de zeilsport en surfen zoals de vele aanwezige clubs aantonen.

Kanoën.

In de Georges de la Sioule, in de kloof van Chouvigny (71 km) wordt overheerst door de 13e eeuwse burcht het Chateau de Chouvigny Het Chateau is hoog gelegen op een uitloper in de rotsen en biedt vanaf het terras een uniek uitzicht op de kloven in de rivier de Sioule. wellicht een briljant idee voor degen die niet mee gaan in het avontuurlijke kano varen, om relax te genieten van een drankje op het terras bij dit Château.                                  

Het Chateau is toegankelijk voor het publiek van mei tot september. Te zien zijn bezienswaardigheden zoals een wapenzaal, een schattoren en de uitkijktoren met uitzicht op de Georges de la Sioule. Startpunt kanovaren op de Sioule is bij de brug van het naast gelegen gehuchtje Menat (Dorpje uit de 5e eeuw) Er zijn verschillende keuze mogelijkheden om af te varen voor een tocht met trajectduur 10km (2.30 u) en een ruiger traject van 20 km (5 u) voor meer info www.canoe-collias.com 

Thermen

In de gehele Auvergne, waar de Allier deel van uitmaakt, bevinden zich tien Thermen waarvan enkele van Internationale naam en faam. De Allier is het land van bronnen, fonteinen en thermale baden. Reeds in de middeleeuwen werd de Allier bekend door haar therapeutische eigenschappen van haar water. Thermaal kuren is heden ten dage synoniem aan gezondheid. De traditionele kuren of de fysieke activiteiten, beauty behandelingen of ontspanning geven je de rust die je zoekt. Thermen in de omgeving zijn; Bourbon l'-Archambault,  Vichy en Neris-les-Bains.