Blog | Bij een hemelsblauwe lucht en een lekker temperatuurtje..

23-09-2022

Bij een hemelsblauwe lucht en een lekker temperatuurtje was het weer een fijne klus om onze voorjaarstuin van nieuw elan te voorzien. We hebben nieuwe hyacinten en tulpen gepoot hetgeen komend voorjaar ongetwijfeld een kleurrijk spektakel vormt. Daarnaast hebben wij noodgedwongen onze mooie rode stamrozen moeten vervangen door nieuwe exemplaren. We hebben daarbij gekozen voor de schitterende schoonheid van de rose of the Year 2021 (La Royal Horticulture) genaamd Château de Cheverny.

Verder zijn de tuinen winterklaar gemaakt. Door opschonen en het aanbrengen van compost om zodoende de noodzakelijke voedingsstoffen om de bodem toe te voegen zodat deze ook klaar is voor de volgende oogst.

Na gedane arbeid is het voor ons meditatief om de kippen en zwemvogels te mogen verzorgen bij ons lustoord rond de vijver. Genietend van ons vijverperk met de verscheidene grassen in bloei. Ook onze eenden lijken weeral helemaal actief te worden. De woerdjes reeds getooid in broedkleed poetsen verwaand hun veren. Voor 2023 hope we op gezinsuitbreiding van onze prachtige Zwarthalzwanen.

Voor nu trekt de natuur zich eerst langzaam terug om plaats te maken voor koning winter.

Rinus van Doorn