Gastenboek

Het voelt als thuiskomen bij Matty en Rinus! We waren er voor de tweede keer met vier volwassenen en drie kinderen waarvan 1 baby. heerlijk genoten van de gastvrijheid van Matty en Rinus en de prachtige omgeving! Onze trouwdag mogen vieren met deze prachtige mensen onder het genot van een gezellige barbecue! Wij komen zeker terug en raden dit ook iedereen aan om even lekker tot rust te komen!

Suzanne Gorissen, (juli 2018)

Met de auto de oprit oprijden en dan ‘t zicht op Moulin du Coupied prachtig. We hebben genoten van twee heerlijke weken op jullie Franse paradijsje en van jullie grote gastvrijheid. Het zwembad ziet er perfect uit en dan ‘s avonds met die mooie verlichting super romantisch! Mooie verhalen van Rinus onder ‘t genot van ‘n heerlijk glaasje.De omgeving prachtig en de stad Moulins is het bezichtigen meer dan  waard. Mooie winkels en ‘n leuke markt op vrijdag. We zijn ook naar de Puy de Dome gereden. Je kunt er met de trein naar de top.Wij hopen volgend jaar met onze kinderen en twee kleinkinderen weer te kunnen genieten van die heerlijke rust op jullie “Landgoed”.Hartelijk dank voor jullie goede zorgen en de groeten van Ton en Joke uit Purmerend

Tom en Joke, Purmerend (Nederland - 24 mei 6 juni 2014, De Molen)

 

Bedankt voor de heerlijke vakantie die we hier hebben gehad. De kinderen vonden het geweldig om op Rosalietje te mogen rijden en de andere prachtige paarden te voeren en het wel en wee van de lammetjes mee te maken. En natuurlijk het voeren van de kippen, we hebben er schooikippen van gemaakt! Ook de ouders hebben dus ene hele fijne week gehad met de kids die zo genoten en zelf genietend van de ruimte en rust en nieuwe wetenswaardigheden over de paardenbusiness. De mannen vonden de nabije golfbaan een leuk vermaakt. Ook het chateau Ygrande en Bourbon waren ene bezoekje waard. En hardlopen linksom naar la Grand Mallais (lekkere kaasjes) en rechtsom naar Ygrande (heen zwetend bergop, terug relaxed bergaf) is een aanrader. Tenslotte was het prachtig speurtochten uitzetten op het erf. Aldus, het was super!

Families Brouwer en Bosscher, Kochengen en Amstelveen (Nederland) - 30 april tot 7 mei 2011, Molenaarshuis en de Molen

 

Allemaal heel relaxt zullen we deze vakantie beëindigen waar natuurlijk de volgende ingrediënten zeker bij hoorden: drankjes, terrasje, shopjes, vele zon, barbecues, lekker eten, zwembad, mooie natuur, beestjes, wandelingen, bossen. Onze batterijen zijn alvast opgeladen om de harde winter in te gaan terug naar het Belgische weer. We zullen zeker aan jullie denken!

Familie Gobin-Sweetlove, Oostende (België) - 28 augustus tot 4 september 2010, Molenaarshuis
 

Onze vakantie loopt hier bijna op zijn eind. Nog twee dagen genieten en dan terug richting Deinze. We hebben hier leuke, ontspannende dagen beleeft met de kinderen. Janne en Rhune vonden het geweldig om op Rosalietje te mogen rijden en de paarden te voederen. Onze Tille, die ging iedere morgen op zoek naar 'Opa Linus' en de hagedissen rond het huis. Ook heel erg genoten van jullie prachtige zwembad. De leuke avond op het terras met jullie en ook buren uit Gent zal ons ook bijblijven. Rinus die vertelt, een glaasje wijn, een hapje van de barbecue. Meer moet dat niet zijn! Bedankt voor de gastvrijheid en wie weet, tot ooit nog eens!

Gina en Christof, Deinze (België) - 13 tot 20 augustus 2010

 

Mijn 'eerste keer' in Frankrijk heeft een verpletterende indruk nagelaten, helemaal top.
Bedankt, bewondering voor al het werk wat jullie verrichten.
Een zeer rustiek plekje in Frankrijk. Heel erg genoten.

Jopie, Johnny, Sandra en Rob, Gent (België) - 24 tot 31 juli 2010, Molenaarshuis

 

Wat zijn deze 2 weken omgevlogen. Dat betekent dat wij heerlijk hebben genoten. Het was onze laatste vakantie met ons 3-tjes. Myrthe heeft genoten van de trampoline, de schommel en natuurlijk alle dieren. Rinus en Matty ontzettend bedankt voor de gastvrijheid.
Familie Belt, Haarlem (Nederland) - 11 september 2009, Molenaarshuis


De rustgevende geluiden van de krekels, vogels, kippen en schapen, de verse groenten en kruiden uit eigen tuin, het heerlijke vlees, de prachtige omgeving, het zwembad, de schommel en de trampoline... en natuurlijk niet te vergeten, de gastvrijheid van Matty en Rinus! Kortom een klein paradijs midden in Frankrijk.
Familie Versteegh, Alkmaar (Nederland)- 10 juli 2009, de Molen


Hollandse gastvrijheid in de idyllische Allier: dat leidt tot een heerlijke vakantieweek op Moulin du Coupied. De nostalgische maar ook comfortabele vakantiewoning, het prachtige landschap, het mooie zwembad, het riante terras met al die bloemen en planten, de heerlijke barbecue en natuurlijk de paarden maken dit tot een plek waarvan we zeggen: hier willen we zeker nog eens terugkomen!
Familie Mepelink, Alphen aan de Rijn (Nederland) - 10 augustus 2009, de Molen


Waar moeten we ons verhaal beginnen? We hoopten op twee practige weken met leuke mensen. Nog een keer als gezin van drie personen met lekker weer en een mooie plek. We hebben zoveel meer gekregen!! Jullie hebben een mooi thuis gecreerd voor julliezelf en voor jullie gasten en blijven het perfectioneren. Met zoveel (gast)vrijheid en openheid anderen tegemoet treden is een echte gave. We kijken dan ook met veel plezier turug op onze avonturen.
Familie Oosterbaan, Krommenie (Nederland)- 26 april tot 10 mei 2008, Molenaarshuis


Wederom vonden wij het hier zalig!! En wederom hebben we genoten van jullie gastvrijheid, de omgeving, het huis, en natuurlijk het mooie weer! Alleen een week is eigenlijk te kort! Dus tot volgend jaar maar weer!
Familie Dewit, Westdorpe (Nederland) - 22 september 2007, Molenaarshuis


Toen een vriend van ons met het voorstel te komen om eens in de buurt van jullie te gaan fietsen was het nog even zoeken waar het plaatsje Ygrande precies lag. Als oud dorpsgenoten liet ik mij toch niet afschrikken en lukte het mij Ygrande te localiseren. Toen een kennis van mij ook nog wat aardige routes wist te maken, was de groep tot nog snel geformeerd. We hebben van deze week erg genoten. Natuur, goede wegen, fantastische gasthouders en een bijzonder mooie omgeving. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde fietsweek in Frankrijk. Bedankt!
Fietsclub Hoek, Hoek (Nederland), 16 mei 2009, Molenaarshuis en de Molen


1 augustus. Zwart weekend op de weg aangekondigd. Veiligheidshalve vertrekken wij vroeg. Amper zes uur later komen wij aan een volledig andere wereld. De stress en het jachige leven worden verruild voor ruist, stilte en een prachtige natuur. Het mooie domein en de zon, samen met de kaas, wijn, sangria, stokbrood en nog veel meer geneugden des levens doen de rest. Het no-nonsense onthaal en de vele gezellige praatjes, de ‘echte gastvrijheid’(wat je nog zelden meemaakt) maakte deze vakantie een absolute voltreffer. Bedankt voor de toffe 14-daasgse!!
Familie Delplace, Geraardsbergen-Dendermonde (België) -15 augustus 2009, Molenaarshuis

 

Met spijt in ons hart verlaten we dit prachtige domein. We zullen nog vaak terug denken aan de leuke twee weken die we hier in alle rust mochten doorbrengen. Sofie en Lotje vonden dit een echt dierenparadijs en hebben genoten van de ritjes op pony Rosalie.De uitstapjes in de mooie omgeving namen ze er graag bij,want achteraf kond en ze een frisse duik nemen in het leuke zwembad. s,Avonds bij de barbecue hebben we heerlijk gesmuld op het aangename terras. Ons avondwandelingetje maakte daarna de dag compleet. Bedankt voor jullie gastvrijheid (de heerlijke groenten en druiven) en misschien komen we nog terug!

Familie Beheijt Brugge (België) - 19 augustus 2005 Gîte De Molen

 

Francine en ik, plus Oma en de 5 kinderen Milou, Michelle, Zoe,Laila en Klazine passen precies in het Molenaarshuis voor ons was het een verrassing om zo hartelijk en persoonlijk door jullie ontvangen te worden. Jullie hebben het blijkbaar hier erg naar de zin en dat heeft aanstekelijk gewerkt naar ons toe. Het 'klickte' goed voor ons,elke dag was weer anders, kortom 'vakantie'. We hebben lekker lang geslapen op jullie goede bedden, gingen pas om half elf met de racefiets naar Ygrande, zeer aan te raden om goed 'Frans' wakker te worden. Het tafereel bij de boulanger is altijd een klein feestje voor mij, lekker stuntelen met middelbare school Frans, zoveel leuker dan de grote supermarkt 'le Champion' in Cosne d’Allier! Morgen laatste dag (helaas) gaan Francine en ik zonder kinderen lunchen in het

Chateau van Ygrande, een prachtige lokatie, en tongstrelend!! De kinderen vonden de 'beestenboel' natuurlijk heerlijk. Zoe van elf jaar ging rijden op Rosalie de Shetland pony met behulp van Matty, daags hierna ging ik weer met Zoe rijden, Rosalie kreeg het op haar heupen en beet Zoe. De lol van het pony rijden was er toen voor haar wel een beetje af. Maar gelukkig was er het heerlijke zwembad. We hebben ook bijna elke dag gefietst, aardige ”kuitenbijters” zijn er in de naaste omgeving. Deze week is zeker voor herhaling vatbaar! Onthaasten is wat ik vooral zocht deze vakantie. Onthaasten is wat ik kreeg op deze prachtige lokatie die door al zijn pracht alle voorwaarden voor en fijne plek in zich heeft, maar het is uiteindelijk de sfeer die ales bepaalt. Die sfeer bepalen jullie met z’n twee. Het was heerlijk. Voor het eerst geen zin naar huis te gaan.

Familie van Embden Groningen (Nederland) - 1 september 2005 Gîte Molenaarshuis

 

Toen we zaterdagmorgen omstreeks 10 uur aankwamen liep de stress hoog op bij jullie “O nee die belgen zijn veel te vroeg” was jullie reactie. Maar al snel waren alle gemoederen bedaard toen bleek dat we maar een kijkje kwamen nemen. Toen we rond 16.00 uur het domein mochten betreden waren we allen verknocht van de rust, de mooie natuurlijke omgeving en het rustieke huisje dat heel wat charme uitstraalt. Al snel nammen de eerste waterratten een duik in jullie zalige zwembad, zalig gewoon. De eerste dag hebben we nog verder het domein verkend. Petra was al onmiddelijk verknocht aan haar paardjes. Erwin vond dan weer de 'boskikker' zo fasinerend. De volgende dag hebben we rustig doorgebracht. Lang slapen, af en toe een broodje, zwemmen gaan wandelen, de dieren bezichtigen, barbeque en 's avonds een glaasje drinken op het terras. We hadden een erg ontspannen, aangename en bovenal gezellige week in een prachtige omgeving met een vriendelijke gastheer en gastvrouw gehad. Wij gaan met een goed gevoel terug naar België. Hopelijk zien we jullie en het prachtige domein spoedig terug. Tot volgend jaar.

Familie Vannieuwenhuyse, Zwevezele (België) - 20 juli 2006 Gîte Molenaarshuis

 

Het was hier reuze naar ons zin, al van het begin. De vijver en het zwembad waren de grootste troeven voor ons en onze kinderen. We hebben genoten van de streek. Onze vriend Leo die vanuit België in Frankrijk is gaan wonen verraste ons met een bezoek, waar Rinus en Matty ook een nieuwe kennis in vonden. 's Avonds een wijntje op het terras een leuke babbel met Rinus, een duikje in het zwembad, de prachtige sterrenhemel, we gaan dit allemaal missen. Matty en Rinus, Hoogstraten ligt bij jullie overtocht naar Nederland, kom eens langs dan zullen jullie met dezelfde gastvrijheid worden ontvangen, want wij vinden jullie gewone maar wel bijzondere mensen. Bedankt en tot dan.

Families Vermeiren en Vindevogel, Hoogstraten (België) - 26 augustus 2006 Gîte Molenaarshuis

 

Het was heel fijn om bij jullie te zijn

Genieten van e prachtige bloemen en van de bijen die zoemen.

Zonnen bij het mooie weer,

Dat deden we keer op keer

Zwemmen in het zwembad,

Terwijl bruinden onze ruggen wel wat.

Elke dag de dieren voeren,

We voelden ons toen pas echte boeren

We spaarden brood uit onze mond,

Voor de eenden en kippen en niet voor de hond

Met vriend Kris zijn we even naar Bourbon gevlogen,

Inderdaad daar stond Susanne met de mooie ogen

Het terras staat vol Sufinia's

Dat is toch veel mooier dan Petunia’s

De omgeving is zeer mooi,

De weiden lagen vol hooi

Hopelijk was dit niet de laatste keer,

Mischien zien we jullie nog eens weer.

Familie Casimon, Kalmthout (België) - 12 augustus 2004 Gîte Molenaarshuis

 

In navolging van de meeste reacties in dit gastenboek kunnen wij alleen maar beamen dat we een fantastisch verblijf hebben gehad. Onze aankomst was in de stromende regen, de dagen er na hebben we geen druppel meer gezien. Normaal staan onze vakanties bol van allerlei uitstapjes en culturele bezienswaardigheden. Dat hebben wij op “le Coupied” helemaal achterwege gelaten. We genoten van de rust, het zwembad, vissen in de vijver, de dieren, de prachtige omgeving, jullie gastvrijheid, een boek, lekker eten en vele glaasjes wijn. Vooral ook ons zoontje van twee en half heeft het hier reuze naar de zin gehad. Elke dag naar de dieren kijken en lekker spetteren in het zwembad. Mijn vrouw die meestal slecht slaapt op vakantie was deze keer bijna niet wakker te krijgen in het grote bed. Zo gaan we met een uitgerust gevoel en zeer voldaan naar ons hectische leven van alledag na zo’n fantastisch verblijf kunnen we er weer helemaal tegenaan. Voor ons was dit de eerste ervaring met het huren van een gite maar zeker niet de laatste. Graag willen wij jullie bedanken voor een super aangenaam verblijf en we komen graag nog eens een keertje terug. Dan wil ik ook die mega-karper vangen die ik verspeeld heb

Familie Blomme, Oostburg (Nederland) - 16 juli 2005 Gîte de Molen

 

We kijken met plezier terug op onze week op “Moulin du Coupied” op het landgoed hebben vooral onze kindeen genoten van de dieren. Het scheren van de schapen was indrukwekkend, en het voeren van de kippen en zwanen ging met veel plezier gepaard. Vooral als de kippen waren 'ontsnapt' en onze kinderen jullie gingen waarschuwen. We hebben veel van de omgeving gezien en jullie landgoed ligt in een heel mooi deel van Frankrijk. We wensen jullie nog veel plezier hier.

Familie Gret, Rotterdam (Nederland) - 22 juli 2005 Gîte de Molen

 

 

We kunnen alleen maar beamen wat de vorige gasten schreven “ Als God in Frankrijk” dat begrijp je alleen als je hier verblijft. Mensen het gevoel geven dat je welkom bent en een stukje thuis geven dat is eeb gave, dat hebben Rinus en Matty in overvloed,(ja toch). Het is hier 'Super'. Bedankt en volhouden!

Familie Hellemans, Boechaut (België) - 8 september 2005 Gîte de Molen

Moulin du coupied

Lieu-dit Coupied
03160 Ygrande
0033 470 66 39 28 (vast)
0033 674 33 99 59 (mobiel)
info@moulinducoupied.com
Mogelijk gemaakt door Webnode