Regio

Val de la Besbre en Pays d’ Allier
Het genot van de Besbre-vallei ligt in zijn oorspronkelijkheid, de ruimte die uitnodigt om te ontspannen, te verkennen, en openlucht sporten te beoefenen. En of je nu om de natuur komt of de rust, je zal ingenomen zijn door wat er in het verleden gebouwd is. Bezoek de in de Val des Châteaux de verlichte monumenten, de ambachtsateliers en de musea: Musée de la Roue (museum van het wiel) in Donjon, Musée de l’Ecole (schoolmuseum) in Chatelus of Musée de la Meunerie (maalderijmuseum) in Le Breuil.


Fôret de Tronçais
Langs de vele wandelpaden en bospaden strekt het eikenbos van Tronçais zich uit over meer dan 10.000 hectare. Sinds lang beschermd is het een bevoorrechte plaats om de flora en fauna te ontdekken dat je zal waarderen tijdens de wandelingen te voet, te paard of met de fiets. In deze  natuurlijke sfeer werden grote vijvers ingericht voor zeilen, kanovaren en visvangst.


Bergstreek Allier

Dichtbij Vichy zijn de bergen van Bourbonnais de enige echte bergstreek van de Allier (1.287 meter op de Puy van Montoncel). Langs de wandelpaden GR3 en 3A wordt het terrein gewaardeerd door wandelaars, fietsers, ruiters en skiërs in de winter. Vele kleine en ongewone musea doen de tradities herleven. De Romaanse kerk van Chatel-Montagne is een van de juweeltjes van de Romaanse kunst in de Auvergne.


Val de Sioule
Het dal van Sioule biedt een brede waaier aan sportactiviteiten en culturele activiteiten zoals wandelingen, kanovaren, bergbeklimmen of vissen in de bergengtes of het ontdekken van  het patrimonium en de oude dorpen meer stroomafwaarts van de rivier. De fijnproevers zullen een bezoek aan de wijngaard van St-Pourcain waarderen.


Combrailles
Combrailles, stroomopwaarts en stroomafwaarts van Montluçon, langs het kanaal Berry is de valei van Cher gekenmerkt door een verscheidenheid aan landschappen. Aan de rand van deze drie streken is het patrimonium sterk doorgedrongen van de vele culturele invloeden van Auvergne, Limousin en Berry.


Het wallenlandschap van Bourbonnais
Het wallenlandschap van Bourbonnais, streek van de groene heggenteelten, in het centrum van Allier is erkend voor zijn rijkdom aan monumenten, kastelen en Romaanse kerken geërfd van de hertogen van Bourbon. Souvigny en Bourbon-l’ Archambault zijn er mooie voorbeelden van. Toch zijn er nog andere schatten verborgen in het hart Bourbonnais.

 

Moulin du coupied

Lieu-dit Coupied
03160 Ygrande
0033 470 66 39 28 (vast)
0033 674 33 99 59 (mobiel)
info@moulinducoupied.com
Mogelijk gemaakt door Webnode