Activiteiten op de grond

Wandelen
In de Allier zijn vele wandelpaden die goed onderhouden zijn. De wandelroutes stellen je in staat de streek in een eigen ritme te ontdekken. Uitgestrekte wandelroutes zijn te vinden in de vele bossen in de Allier zoals Forêt de Troncais


Wielertochten
De kleine wegen van de Allier zijn bij uitstek geschikt voor uitoefening van het wielertoerisme. De Regionale Liga van Auvergne voor het wielertoerisme organiseert fietstochten die je in staat stellen de soms verborgen schoonheid van Allier te ontdekken. In de Allier zijn diverse fietsroutes te vinden. Maar vergis je niet! Het departement Allier is zeer heuvelachtig. Wil je een fiets huren, dan kun je eventueel terecht bij Domaine de la Borde in Vieure.

Paardrijden
De Allier leent zich bij uitstek voor de ruitersport. In de Allier is een uitgebreid netwerk van ruiterpaden. Het is mogelijk om bij de verschillende maneges een paard te huren, om van daaruit (eventueel onder begeleiding) de vele bossen in te gaan. Door de regionale natuurparken of op de wegen langs de rivier de Allier, ontdek je te paard de grote ruimten die het departement heeft. De dichtstbijzijnde manage is te vinden in Louroux-Bourbonnais (la Bourderie).

Golfen
De Allier kent een grote verscheidenheid aan golfbanen in zeer verschillende natuurlijke omgevingen. De Liga voor de Golf in Auvergne licht je graag in over alle golfbanen in de streek. De dichtstbijzijnde golfbanen zijn te vinden in Nassigny, Néris-les-Bains, Moulins, St.-Pourçain-sur-Sioule en Toulon sur Allier.

Wintersport
De drie geklassificeerde wintersportoorden: de Le Mont-Dore, Super-Besse bij het Massief van Sancy en Le Lioran bij het Massief van Cantal tellen samen 147 kilometer skipisten, 4 liftcabines, 11 stoeltjesliften, 51 skiliften en 164 sneeuwkanonnen.Maar ook in de Allier kan van wintersport genoten worden. Bijgaand een overzicht van de locaties:


La Loge des Gardes (skien/snowboarden/langlaufen)

15 km, 5 pistes, 4 skiliften

internet: www.logedesgardes.com

 

Domaine de Montoncel (langlaufen)

30 km, 1 skilift

internet: www.montagnemassifcentral.com

 

Super-Besse (skien/snowboarden/langlaufen)

43 km pistes, 22 liften, 83 sneeuwkanonnen

Internet: www.superbesse.com

 

Le Mont-Dore (skien/snowboarden/langlaufen)

42 km pistes, 20 liften, 26 sneeuwkanonnen

Internet: www.mont-dore.com

 

Bergbeklimming

Vele plaatsen zijn uitgerust en de banen zijn geklassificeerd van 2 tot 10. Gediplomeerde instructeurs begeleiden u in alle veiligheid. De topogidsen, die u in de boekhandel kunt kopen, geven u alle inlichtingen over de uitgeruste plaatsen.

 

Moulin du coupied

Lieu-dit Coupied
03160 Ygrande
0033 470 66 39 28 (vast)
0033 674 33 99 59 (mobiel)
info@moulinducoupied.com
Mogelijk gemaakt door Webnode